BLOGGING

Blogger update: nove teme za lepši izgled tvog bloga

Nina Mandić, Fashion Blogger, Srbija

24 April 2017

Moje blogo – putovanje je krenulo pre 3 godine na Blogger platformi. On je bio odlično rešenje za mene kao početnicu s obzirom da sam blog pokrenula tajno i nisam imala nikakve ambicije tada. Međutim kako je vreme odmicalo sve više ljudi je dolazilo na moj blog i morala sam da posvetim više pažnje izgledu bloga i organizaciji widžeta.

Iako je Blogger jako oskudan sa izborom tema naspram WordPress-a, ukoliko idalje smatraš da je Blogger prava platforma za tebe, onda će te današnji post jako obradati jer pričamo o novini koju je Google predstavio ove sezone.

Reč je naravno o novim blog dizajnima 🙂

6 koraka do savrsenog naziva tvog bloga - Zenski Poslovni Kutak

Blogging: Nove teme za lepši izgled bloga

Ukoliko si nam se tek priružila ne zaboravi da istražiš više o bloggingu ovde.

Notable

Prva tema o kojoj ćemo pričati danas zove se Notable i dolazi u 5 varijant koje se razlikuju po bojama. Postoje različite varijacije koje možeš da odabereš i preurediš onako kako želiš. Ovaj put odlučila sam da vam predstavim 2 varijante:

Prva varijanta je sasvim obična, svedena i jednostavna tema. Po mom mišljenju, za početnice je perfektna jer mogu u početku da se fokusiraju na usavršavanje teksta i piskaranje.

Možeš da menjaš: boju posta, boju pozadine a možeš i da ubaciš sliku.

Nudi: meni u gornjem desnom uglu, opciju za ” search “, subscribe dugmence gde čitaoci mogu da te zaprate kao i padajući meni gde možeš da staviš društvene mreže

Notable tema za Blogger blogove - Ženski Poslovni Kutak

Druga varijanta koju sam odabrala da ti pokažem ovde je baš ” girly ” tema i savršena je ukoliko voliš ovakav izgled i font. Mogućnosti su iste kao i kod teme gore, a najbolje se prilagođava fashion, beauty i lifestyle blogovima.

Notable tema za Blogger blogove - Ženski Poslovni Kutak

Emporio

Emporio je veoma jednostavna tema i savršena je zbog toga što najnoviji post ulazi u prvi plan. Slika novog posta dolazi u većoj veličini od ostalih postova i zbog toga je super.

Ako voliš fotke i posvećena si tome ova tema će ti se sigurno dopasti.

Ispod glavnog posta dolaze ostali postovi koji su poređani u redovima po dva. Sa strane možeš da ubacuješ sve što želiš od widžeta. Takođe možeš da menjaš boje kao što se vidi na slici.

Možeš da menjaš: boju slova, boju pozadine i možeš da ubaciš fotku

Nudi: widžete sa strane, iznad glavnog posta možeš da ubaciš: home, about me ili bilo koju drugu stranicu, ispod posta imaš mogućnost dodavanja nedavnih postova, arhivu itd.

Emporio tema za Blogger blogove - Ženski Poslovni Kutak

Soho

Soho je moderna verzija tamne teme i prvi put ovako nešto može da se upotrebi i na blogger platformi.

Sastoji se od 5 različitih fotki koje možete da odaberete ukoliko nemate svoje i one se odnose na: životinje, hranu, šminku, enterijer i kosmos.

Dakle ukoliko želiš svoj blog da posvetiš nekoj posebnoj tematici ove teme su super izbor.

Ono što mi se ne dopada kod ovih tema je to što nema mogućnosti podešavanja ( kao kod starih tema ) širine posta, widžeta i uopšte organizacija widžeta po želji već tema nameće svoj raspored.

Možeš da: promeniš fotku na pozadini, menjaš boje isključivo teksta, slova i linkova, sortiraš meni po svojoj želji.

Nudi: profesionalan izgled bloga, leva strana bloga može super da se organizuje, postovi organizovani u kockicama ispod glavne fotke, subrscribe dugmence, search dugmence.

Soho tema za Blogger blogove - Ženski Poslovni Kutak

Contempo

Contempo je izuzetno slična Soho temi uz male razlike. Kod ove teme preovladava glavna bela boja i ona odiše nekom jednostavnošću i minimalizmom.

Glavni post se nalazi u fokusu početne stranice, a nakon njega idu stari postovi jedan za drugim. Isti problem kao i kod Soho teme sa podešavanjem širine psotova i uopšte organizacija widžeta nije baš moguća.

Dolazi u 5 različitih vrsta: bela, tamna, roza, zelena i narandzasta, ali glavni deo sa widžetima sa leve strane ostaje beo.

Možeš da: menjaš fotku koja tebi odgovara, menjaš boju slova, linkova i teksta.

Nudi: profesionalan izgled i jednostavnost subscribe dugme dolazi ispod naziva što je super, uočljivo search dugme u gornjem desnom uglu, postovi jedan ispod drugih, podešavanje widžeta u footer-u.

Contempo tema za Blogger blogove - Ženski Poslovni Kutak

Namecheap.com

Ukoliko već imaš svoj blog ne zaboravi da sa nama podeliš tajnu iza tvog naziva. 🙂

Družimo se ubrzo u novom postu, a do tad srećno sa smišljanjem i javi nam svoje novo ime bloga!