Blogger update: nove teme za lepši izgled tvog bloga

Apr 24, 2017 |

Moje blogo – putovanje je krenulo pre 3 godine na Blogger platformi. On je bio odlično rešenje za mene kao početnicu, s obzirom da sam blog pokrenula tajno i nisam imala nikakve ambicije tada. Međutim, kako je vreme odmicalo, sve više ljudi je dolazilo na moj blog i morala sam da posvetim više pažnje izgledu bloga i organizaciji widžeta.

Iako je Blogger jako oskudan sa izborom tema naspram WordPress-a, ukoliko i dalje smatraš da je Blogger prava platforma za tebe, onda će te današnji post jako obradovati jer pričamo o novini koju je Google predstavio ove sezone.

Reč je, naravno, o novim blog dizajnima 🙂

Notable

Notable - Blogger

Prva tema o kojoj ćemo pričati danas zove se Notable i dolazi u 5 varijanti koje se razlikuju po bojama. Postoje različite varijacije koje možeš da odabereš i preurediš onako kako želiš. Ovaj put odlučila sam da ti predstavim 2 varijante:

Prva varijanta je sasvim obična, svedena i jednostavna tema. Po mom mišljenju, za početnice je perfektna jer mogu u početku da se fokusiraju na usavršavanje teksta i piskaranje.

Možeš da menjaš: boju posta, boju pozadine a možeš i da ubaciš sliku.

Nudi: meni u gornjem desnom uglu, opciju za ” search “, subscribe dugmence gde čitaoci mogu da te zaprate, kao i padajući meni gde možeš da staviš društvene mreže

Notable1 - BloggerDruga varijanta koju sam odabrala da ti pokažem ovde je baš ” girly ” tema i savršena je ukoliko voliš ovakav izgled i font. Mogućnosti su iste kao i kod teme gore, a najbolje se prilagođava fashion, beauty i lifestyle blogovima.

Emporio

Emporio - blogger

Emporio je veoma jednostavna tema i savršena je zbog toga što najnoviji post ulazi u prvi plan. Slika novog posta dolazi u većoj veličini od ostalih postova i zbog toga je super.

Ako voliš fotke i posvećena si tome, ova tema će ti se sigurno dopasti.

Ispod glavnog posta dolaze ostali postovi koji su poređani u redovima po dva. Sa strane možeš da ubacuješ sve što želiš od widžeta. Takođe, možeš da menjaš boje, kao što se vidi na slici.

Možeš da menjaš: boju slova, boju pozadine i možeš da ubaciš fotku

Nudi: widžete sa strane, iznad glavnog posta možeš da ubaciš: home, about me ili bilo koju drugu stranicu, ispod posta imaš mogućnost dodavanja nedavnih postova, arhivu itd.

Soho

Soho - blogger

Soho je moderna verzija tamne teme i prvi put ovako nešto može da se upotrebi i na blogger platformi.

Sastoji se od 5 različitih fotki koje možeš da odabereš ukoliko nemaš svoje i one se odnose na: životinje, hranu, šminku, enterijer i kosmos.

Dakle, ukoliko želiš svoj blog da posvetiš nekoj posebnoj tematici, ove teme su super izbor.

Namecheap.com

Ono što mi se ne dopada kod ovih tema je to što nema mogućnosti podešavanja ( kao kod starih tema ) širine posta, widžeta i uopšte organizacija widžeta po želji, već tema nameće svoj raspored.

Možeš da: promeniš fotku na pozadini, menjaš boje isključivo teksta, slova i linkova, sortiraš meni po svojoj želji.

Nudi: profesionalan izgled bloga, leva strana bloga može super da se organizuje, postovi organizovani u kockicama ispod glavne fotke, subrscribe dugmence, search dugmence.

Contempo

Contempo - blogger

Contempo

Contempo je izuzetno slična Soho temi uz male razlike. Kod ove teme preovladava glavna bela boja i ona odiše nekom jednostavnošću i minimalizmom.

Glavni post se nalazi u fokusu početne stranice, a nakon njega idu stari postovi jedan za drugim. Isti problem kao i kod Soho teme sa podešavanjem širine postova i uopšte organizacija widžeta nije baš moguća.

Dolazi u 5 različitih vrsta: bela, tamna, roze, zelena i narandzasta, ali glavni deo sa widžetima sa leve strane ostaje beo.

Možeš da: menjaš fotku koja tebi odgovara, menjaš boju slova, linkova i teksta.

Nudi: profesionalan izgled i jednostavnost, subscribe dugme dolazi ispod naziva, što je super, uočljivo search dugme u gornjem desnom uglu, postovi jedan ispod drugih, podešavanje widžeta u footer-u.

Blog - Share - Connect - Ženski poslovni kutak

Ukoliko već imaš svoj blog, ne zaboravi da sa nama podeliš tajnu iza tvog naziva. 🙂

Družimo se ubrzo u novom postu, a do tad srećno sa smišljanjem i javi nam svoje novo ime bloga!

Nina Mandić

Veliki kreativac i ljubitelj života. Svoja osećanja izražava kroz papučicu za šivaću mašinu i kuckanjem po tastaturi. U slobodno vreme ulepšava žene šminkom i unikatnim komadima. Bavi se blogovanjem tri godine i uskoro će svoju ljubav prema kreiranju odeće preneti i na svoj novi blog. Voli da kuva i sprema razne zdrave i ukusne napitke koje nakon pripreme fotografiše pored laptopa ili planera za naš Instagram. 🙂 Vojvođanka odrasla u Apatinu, sazrela u Novom Sadu, a ljubav je odvela u Podgoricu.

Pogledaj sve postove ovog autora