Bloging

Želiš da pokreneš svoj blog? Ili ga već imaš, ali bi volela da ga unaprediš? Ako si se pronašla u nekoj od ove dve opcije, onda je ovo pravi kutak za tebe.

Od početne ideje do kreiranja i pisanja izuzetno je važno da shvatiš da samo trud i redovan rad mogu tvoj blog dovesti do željenog cilja. Bez obzira da li si početnik ili si već iskusni član bloging zajednice, ako imaš znanje i iskustvo (mada nekad je samo i želja dovoljna) u oblasti o kojoj želiš da pišeš onda nema čega da se plašiš. Bloging nije samo za modne blogere i zato ne gledaj na svoju ideju kao na nešto što možda “ne prođe”. Umesto toga, zasuci rukave, naoštri tastaturu i samouvereno zakočari u svoju bloging avanturu.

Od “kako napraviti blog” do kako ostvariti svoje ciljeve, ukoliko je blogging ono što želiš da radiš, onda je vreme da bookmarkuješ ovu stranicu jer upravo ovde možeš očekivati mnoštvo saveta iz blogging sveta.

Kako da definišeš ciljeve i zaista ih ostvariš u 2018.

Nadam se da su ti u ovoj godini bili od koristi postovi koje smo pisale na temu blogginga. Postavljanje ciljeva je postalo važno u svakoj sferi života, bilo da je u pitanju posao, hobi, blogovanje, želje…
Bez cilja nijedan put nema smisla, jer je uvek lakše kada te nešto vodi.
Ne smeš da zaboraviš da je sam put ka cilju važniji od dostizanja cilja. Tako da, pametno biraj i planiraj. 🙂

zenski poslovni kutak

Ženski Poslovni Kutak

Ženski Poslovni Kutak nastao je kao ideja okupljanja devojaka, žena, majki, preduzetnica, kreativki - pripadnica lepšeg pola s ciljem međusobne podrške, saradnje i naravno deljenja znanja u oblastima poput preduzetništva i blogginga. 🙂

Budi u toku

Saznaj među prvima najnovija dešavanja.

Kategorije

Nova si u bloging svetu?

Ukoliko još uvek nisi napravila svoj blog, ali si u fazi prikupljanja informacija za taj poduhvat, izuzetno je važno da se pripremiš na pravi način i doneseš prave odluke koje mogu biti od značaja za tvoju blogersku avanturu ili karijeru.

Tema bloga, naziv i postavljanje ciljeva

Naravno da je biranje dizajna bloga izuzetno važan zadatak, ali pre nego što to uradiš, važno je da doneseš i neke odluke, odnosno postaviš neke ciljeve. Za početak definiši jednu primarnu i do 3 sekundarne teme o kojima ćeš najviše pisati. Potom se posveti odabiru naziva dok ne pronađeš onaj savršeni i na kraju ne zaboravi da postaviš kratkoročne i dugoročne ciljeve.

Planiranje i borba sa tehničkim detaljima

Nakon što prođeš prvu fazu i postaviš ciljeve, vreme je da osmisliš i način dolaska do istih, a za to ti je potreban plan. Ukoliko su ti ciljevi previše veliki u odnosu na polaznu tačku (na pr. 50.000 poseta), ne zaboravi da ih podeliš na manje ciljeve i prema tome kreiraš plan. Sad već imaš i ideju i cilj, pa i plan, što znači da možeš da se boriš sa odabirom platforme, dizajna i boja.

Pisanje i promovisanje

U trećoj fazi tvoja blog avantura može da počne. Ukoliko si prošla kroz prethodne dve faze, onda znaš koliko postavljanje ciljeva i kreiranje plana može biti težak zadatak. Međutim, upravo zahvaljujući tome tvoje pisanje će biti usmerenije ka ostvarivanju ciljeva, pa ćeš ubrzo naći i balans između toga i ljubavi prema pisanju. Ne zaboravi – ŽPK je tu da ti pomogne 🙂